CarPlay disconnecting

Faults and Technical chat for the Citroen Aircross
Post Reply
mehturt
Posts: 7
Joined: Mon Nov 11, 2019 7:54 am

CarPlay disconnecting

Post by mehturt » Sun Mar 22, 2020 7:56 am

Anyone using Apple CarPlay? For me it keeps disconnecting after about 10 minutes. I need to unplug the phone and plug it in again.
This is a shame as I can't use Waze or any other navigation app. I have Iphone XR with the latest iOS.

-VJ-
Posts: 23
Joined: Sun May 12, 2019 6:02 pm
Location: Tornio, Finland

Re: CarPlay disconnecting

Post by -VJ- » Sun Mar 22, 2020 9:10 am

Iphone 7+ and no problems using Apple CarPlay. Sometimes connecting takes about one minute but it doesn't cut connection off. Wait… At first I have connection cut offs, but then I bought new "reinforced" new data cable, brand name "Cloudberry" and since then all have been fine. The original 3 years old Apple data cable was too much used.
C3 Aircross Shine 1,5 BlueHDI 100 "Pull me over red", Tornio, Finland

routemaster1
Posts: 89
Joined: Wed Mar 27, 2019 7:57 pm

Re: CarPlay disconnecting

Post by routemaster1 » Sun Mar 22, 2020 9:28 am

I had issues with Android Auto. In my case it was because I had a cheap cable. It was suggested I use a Samsung original cable. I found one and it was fine from then on. Perhaps you can find an original Apple lead.

mehturt
Posts: 7
Joined: Mon Nov 11, 2019 7:54 am

Re: CarPlay disconnecting

Post by mehturt » Sun Mar 22, 2020 9:52 pm

I'm using original Apple cable

Post Reply